GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
GÜNDEM 19.02.2023 15:29:00 872 0

TÜRK VE RUS HALKI TEK YÜREK 

TÜRK VE RUS HALKI TEK YÜREK 

TÜRK VE RUS HALKI TEK YÜREK  

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nde (NGS) yer alan şirketler, depremzedeler için el ele verirken Taşucu'ndaki Rus vatandaşlar ve İçtur Şirketi depremzedelere destek olmak için seferber oldular.

İçtur Şirketi Kamplar Müdürü Tolga Gül, deprem bölgesinde bin 200 kişilik kamp kurup 6 bin kişilik yemek çıkardıklarını söylerken, Büyükeceli'deki kampın ise toplam 6 bin kişiye hizmet verdiğini belirtti.
İçtaş Holding'in yan kurulu olan İçtur Şirketi Kamplar Müdürü Tolga Gül, ''Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan Rus ve Türk personelleri olarak kendi imkanları ile depremin 1. gününden bu yana depremzedelere Kapızlı DSİ Tesisleri, 23 Nisan Tesisleri, Gazi Çiftliği ve Taşucu Muhtarlığı'na destek veriyoruz. Bize bu konuda destek olan bir de LC Waikiki yöneticilerinden Mehmet Beşik var. Silifke için 1200 battaniye gönderdi ve onları dağıtıyoruz. İlk günden bu yana Ruslar da üzgünler. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Ellerinden gelen her imkanı kullandılar. Akkuyu'daki 130 iş makinası ve 6 bin işçi deprem bölgesine gönderildi. Ayrıca İçtaş Holding olarak ve İbrahim Çeçen Vakfı olarak Büyükeceli Mahallesi'nde 6 bin kişilik kamp kuruldu. Bu milletimiz için çok büyük bir afet. Ellerinden ne geliyorsa herkes onu yapıyor.'' diye konuştu.

''Türk ve Rus Halkı yan yana''

Taşucu’nda herkesin imkanları dahilinde depremzedelere yardım ettiğini belirten Taşucu Mahallesi Muhtarı Adnan Uysal ise, ‘’Özellikle Rus Lideri Putin talimat verdiğinden bu yana herkes seferber. Parası olana para veriyor. Türk ya da Rus olması farketmeksizin durumu olmayanlar kullanmadıkları malzemeleri gönderiyor. Biz burada kimse rencide olmasın diye eşyaları ayıklıyoruz. Tamir ihtiyacı olan malzemeleri veya giysileri ayırıp daha iyi durumda olanları da tamir ettiriyoruz. Akkuyu'dan da çok destek var. Bu ülkede bu birlik beraberliği görünce ülke yıkılmaz diyorum. Bu beraberliğe Ruslar da katıldı. Ruslar parkta ağlayan depremzedeler görüp onlara da yardım etmişler. Hiç kimse depremzedelere karşı kayıtsız kalmadı.'' şeklinde konuştu.

''Ana nokta muhtarlık''

Yardımın öncüsünün Taşucu Mahallesi Muhtarı Adnan Uysal'ın olduğunu belirten vatandaşlar ise, ''Sağolsun muhtarımız herşeyi ayarlamış. Burada bir depo açmış. Ana nokta muhtarlık. Biz ne yapacağımızı bilemedik. Kendisi bize yerini verdi. Her şeyin öncüsü oldu.” dediler.

''Telegramda yardım için organize oluyoruz''

Rusların dayanışmasına da değinen vatandaşlar yardım için telegram kanalı kurulduğunu belirterek, ''Grupta 553 kişi var. Rusça olarak depremzedelere yardım başlığı adı altında. Herkes buradan neye ihtiyaç var sorusunu sorarak, ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Depoda ihtiyaç varsa oraya gidiliyor. toptancıya gidilecekse oraya gidiliyor. Param var diyor ve gıda alınıyor. Organize oluyoruz. Rusların bize bu kadar yardımcı olması bizi duygulandırıyor. Onure oluyoruz. Burada çalışıp ekmek kazanıyorlar ama bu kadar da depremzedelere sahip çıkıyorlar. Küçüğünden büyüğüne herkes yardıma geliyor.'' diye konuştular.
Bu yardımlar karşısında depremzedelerin teşekkür adına küçük bir kıza verdiği çiçekler ise duygulu anlar yaşattı.


Anahtar Kelimeler: HALKI YÜREK 

İlginizi Çekebilir

Başkan Şahin’den Gaziantep FK'ya moral ziyareti!

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

TOBB 80'nci Mali Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

Vali Varol Sincik’te bir dizi ziyaretlerde bulundu

Kobani davası kararları Adıyaman’da protesto edildi - Videolu Haber

Tomurcuk çay alım fiyatı belli oldu

Yem sektörüne akademik ve bilimsel çalışmalarla yön veriyor

Küresel rapor açıklandı... 10 riskin 5'i çevreyle ilgili

Çılgın ikramiye tutarı 300 milyon TL'yi aştı

İzmir afetlere dirençli kent olarak öne çıkacak

Her kurban lösemili çocuklara can oluyor

Panorama Müzesi’ni gezen Timsal Karabekir duygu dolu anlar yaşadı - Videolu Haber

Uludağ İçecek Türk’ten yine bir ilk

Nüfusumuzun yüzde 15,1'i genç!

Başkan Zeyrek’ten Metro İstanbul’a ziyaret