Turkcell New York'ta sürdürülebilirlik stratejisini anlattı

Turkcell New York'ta sürdürülebilirlik stratejisini anlattı

Turkcell New York
DÜNYA 24.09.2023 08:15:00 75 0

Dünyanın önde gelen iş liderleri, Birleşmiş Milletler’in 78’inci Genel Kurulu ve Küresel Amaçlar Haftası kapsamında, New York Borsası’nda gerçekleşen ‘SDG Investment Forum’da (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yatırım Forumu) bir araya geldi.

İSTANBUL (İGFA)  SDG Investment Forum kapsamında düzenlenen “Temel İş Dönüşümü için Bütünsel Bir Yaklaşım Olarak CFO Prensipleri” panelinde konuşan Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, yatırımcılara Turkcell’in sürdürülebilirlik çalışmalarını, bu alandaki ilklerini, yatırımlarını ve hedeflerini anlattı.

Kalyon, ayrıca Turkcell’in ilk kez Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylanan 2030 sera gazı azaltım hedeflerini açıkladı. Bu kapsamda Turkcell, 2030 yılına kadar doğrudan ve dolaylı karbon ayak izini ifade eden Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını yarıya indirmeyi; tüketicilerin edindiği ürünlerden kaynaklı Kapsam 3 emisyonlarını ise yüzde 25’ini azaltmayı taahhüt etti. Turkcell bu sayede Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi tarafından 2030 hedefleri onaylanan Türkiye’den tek telekomünikasyon şirketi oldu.

Turkcell ayrıca iklim değişikliğine karşı daha dayanıklı olma çabalarını ve iklim değişikliğine bağlı risk ve fırsatlarını ortaya koyan ilk TCFD (İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü) raporunu da yayınladığını duyurdu.

“Temel İş Dönüşümü için Bütünsel Bir Yaklaşım Olarak CFO Prensipleri” panelinde konuşan Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, yatırımcılara Turkcell’in sürdürülebilirlik yaklaşımını ve öncü çalışmalarını anlattı. 


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Bir skandal açıklama daha! İsrailli eski milletvekili Moshe Feiglin Filistinliler için Nazi benzetmesi yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı