Tarih: 30.01.2022 00:06

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ'NDE ARTÇI DEPREMLER!!!

Facebook Twitter Linked-in

Partinin Ankara İl Örgütünün istifası Sarıgül’ün MORALİNİ fena bozdu.

Ankara İl Örgütü Başkanı Deniz Kaya’nın istifasının gerekçesi ise ciddi anlamda siyaset çevrelerinde uzunca bir süre konuşulacağa benziyor.

TDP Ankara İl başkanını arayıp sorduk. Partinizden neden istifa ettiniz sorusuna, Deniz Kaya: Bir Genel Başkan Yardımcısının, basından bir kadına cinsel tacizi ile ilgili olarak gereği yapılmadığı için istifa ettik. Kadın arkadaşımıza Genel Başkan Yardımcısı, müstehcen fotoğrafını göndererek taciz edip daha sonra hiçbir şey olmamış gibi davranması kabul edilir gibi değildir. Şikayetçi olan basın mensubu kadın arkadaşımıza yapılan bu şiddeti, protesto etmek ve ceza alması için gereğinin yapılması hususunu, defalarca uyarılarda bulunduğum halde en son olarak dilekçe ile Disiplin Kuruluna şikayet ettiğim halde, Genel Başkan Sarıgül’ün, son MYK toplantısında PM listesinde olan tacizci Zeynel …..’yı, Genel Başkan Yardımcısı olarak ataması, bardağı taşıran son damla olmuştur. Yaklaşık bir ay önce oluşan bu durum, ne kadınlar adına kabul edilebilir bir boyuttadır, ne de Genel Başkanımız Sarıgül’ün ‘ben gereğini yapacağım’ cümlesi ile örtüşmektedir. Basında çalışan kadın arkadaşımız, olayı hukuki boyuta taşımıştır. Gereğini yapmayan Sarıgül ise tacizciyi alıp Genel Başkan Yardımcısı yaparak ödüllendirmiştir. Kirli Siyaset ve kirli TDP örgüt yönetiminde daha fazla kalamayacağım için istifa ettim. Ama istifamı bile ‘biz görevden aldık’ diye farklı algı yaratan Sarıgül, tacizciyi korumaya alıp, bizleri zor duruma sokmaya çalışmıştır. Namusun ve şerefin bu kadar hafife alınmaması gerekliliği ile ilkeli duruşumuzu bir kez daha koruyarak Ankara İl Örgütü olarak istifa etmiş bulunuyoruz’’ dedi.

İstifaların ardı arkası kesilmeyip, Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan da geçen günlerde görevinden ve partisinden istifa etti. Ceylan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Biz, hak, hukuk, adalet için çıktık bu yola. Ama haksızlık, adaletsizlik ve de hukuksuzluğun karşısında omurgalı dik duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Bunun içindir ki yapılan adaletsizliğin karşısında duracağız tabii ki. TDP ile hiçbir bağım kalmamıştır.” demişti.

Bir istifa da Gençlik Kolları Başkanı Onurcan Yazıcı’dan geldi.

Onurcan Yazıcı, TDP Ankara İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.

Gençlik Kolları Başkanı Yazıcı; “Türkiye Değişim Partisi Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Onurcan Yazıcı olarak, bugün yani 21 Ocak 2022 Cuma günü itibariyle partideki görevimden ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Önceki gün istifasını açıklayan Kadın Kolları Kurucu Genel Başkanı Canan Ceylan Hanımefendi’ye bundan sonraki hayatında başarılar dileyerek konuşmama başlamak istiyorum. Biz, yaklaşık bir yıl önce değişim diyerek, demokrasiye inanarak yola çıktık. Ancak yaşanan son gelişmeler, bizim tüm bu çabamızın Türkiye Değişim Partisi çatısı altında mümkün olamayacağını göstermiştir.’’ dedi.

Gençlik Kolları Genel Başkanı Yazıcı; ‘’Yönetimden tarafıma hakaret edilmiş ve merkez bina içinde tehdit edilerek darp edilmiş olduğum için ve ayrıca Ankara İl Başkanımız Deniz Kaya Hanımefendi’ye iftiralar atılmış, tüm bu yaşanılan olaylar, darp raporları ve karakol ifade tutanaklarıyla tarafımızca yargıya intikal ettirilmiştir. Her konuşmasında vefaya ve emeğe saygı duyduğunu söyleyen, ‘Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz’ diyen Parti Genel Başkanı Mustafa Sarıgül omuz omuza yürüdüğü genç arkadaşlarına sahip çıkmamıştır. Yaşanılan olayların faillerini ve azmettiricilerini, yeni yapılan MYK değişikliği ile ünvanla görevlendirerek ödüllendirmiş ve maalesef parti yetkililerinin büyük bir kısmı da bu yaşanılanlara teslim olmuştur. Tüm bu olan bitenler neticesinde yaklaşık 10 gün önce yalnızca partideki görevimden istifa etmiş olsam da bugün itibariyle parti kurucu üyeliğimden de istifa ediyor, demokrasiye inananlar ve dik duruş sergileyenler adına kıvılcım olmaktan onur duyuyorum. Biz, gençler olarak, demokrasiye inancı olan insanlarla mücadelemize devam edeceğiz.” Dedi.

Türkiye Değişim Partisi’nde artçı depremlerden sonra gözler Parti Başkanı Mustafa SARIGÜL’e çevrildi. Bir basın açıklaması yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Parti içinde karışıklık devam ediyor…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —