Tutdere'den Burak Binzet açıklaması - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'da deprem dosyası soruşturması kapsamında tutuklanan CHP eski İl Başkanı ve belediye meclisi kontenjan adayı Burak Binzet'in durumu hakkında Belediye Başkanı'ndan açıklama geldi. Başkan Tutdere, Burak Binzet'in tutuklanmasıyla i

Tutdere
GÜNDEM 11.07.2024 18:04:20 36 0

Burak Binzet'in durumu hakkında Belediye Başkanı Tutdere, "Burak Bey, Belediye Başkanlığımızdan önce de beraber siyaset yaptığımız, sevdiğimiz bir il başkanlığı yapmış, Adıyaman tarafından herkesin sevdiği bir kişilikti. Kendi meclisimizde de yer verdik ve halkımızın desteğiyle seçilmiş bir arkadaşımızdı. Ancak seçim sonrası hakkında yürütülen deprem dosyası soruşturması nedeniyle adli makamlarca bir tutuklama kararı verildi. Ben yıllarca avukatlık yapmış biri olarak söylüyorum ki, yaşı 65’i geçmiş, kaçma şüphesi olmayan ve bugüne kadar herhangi bir adli sabıkası olmayan birisi hakkında tutuklama kararını doğru bulmuyorum. Adli makamların bu yanlıştan kısa sürede dönmelerini bekliyorum" dedi.
Tutuklamanın siyasi bir tavır olup olmadığı sorusuna ise Başkan, "Siyasi bir tavır olduğunu düşünmüyorum. Düşünmek istemiyorum. İşin kendi doğasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Dosyayı arkadaşlarımız ve avukatlarımız takip ediyor. Bu konuyu siyasete malzeme yapıp mağdur olmasını istemezdik. Yargının tarafsız ve özgür bir şekilde çalışması gerektiğine inandığımız için bu yolu izledik. Duruşmalarda da avukat arkadaşlarımızın yanı sıra ben de davayı takip ediyorum. Aileyle de istişare halindeyiz. Yargının doğru karar vermesini bekliyoruz. İlk duruşmada umudumuz, Burak Bey’in özgürlüğüne kavuşmasıdır" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı, Burak Binzet ile ilgili olarak bugüne kadar neden bir açıklama yapılmadığına dair, "Biz bu konuyu basın ve sosyal medya aracılığıyla gündeme getirip içerideki tutuklu hemşerimizi mağdur etmek istemedik. Yargının bu konuda doğru karar vermesini bekliyoruz" dedi.
Binzet'in durumunu yakından takip ettiklerini belirten Başkan, "Duruşmalarda avukatlarımızla birlikte biz de hazır bulunuyoruz ve aileyle sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah kısa sürede adalet yerini bulacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. Yılı etkinlikleri Ankara'da başladı

Zehir tacirlerine 'Narkoçelik' baskını: 100 tutuklu

Habur'da 1 terörist teslim oldu

Bakan Kurum: Ebrar Sitesi yıl sonuna kadar tamamlanacak

YİMER, 16 bin hayatın kurtarılmasını sağladı

GSB yurt başvurularında son gün 24 Ağustos

Gelir ve Kurumlar geçici beyanları uzatıldı

Kapıdan satışlara yeni düzenleme... Cayma hakkının kapsamı genişletildi

'Okulum Temiz' belgelendirmeleri sürüyor

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

MEB'den özel okullara 'fahiş' inceleme!

Mekke ve Medine'deki Türk okulları yeniden açılıyor

Kayseri-İstanbul 5,5 saate düşüyor

Bursa Orhaneli'de 20 yıl önce alınan SİT kararı köyü harabeye çevirdi! Deliballılar'ı delirten SİT!

Ankara'da huzur operasyonu: Aranan 612 şahıs yakalandı