UKRAYNA VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYADA BİRARAYA GELDİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gözlemciliğinde  savaşın 15. Gününde Antalya'da biraraya geldi. Gerçekleştirilen üçlü zirve sonrasında açıklamalar peşpeşe geldi.

UKRAYNA VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI ANTALYADA BİRARAYA GELDİ
GÜNDEM 10.03.2022 18:52:00 106 0

Zirve sonrasında il açıklamayı Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba yaptı. Kuleba,amaçlarının diplomatik bir çözüm geliştirerek bu savaşa bir son vermek olduğunu söyleyerek "Çavuşoğlu'na teşekkür etmek istiyorum, çünkü bu teması kolaylaştırmayı başardı dedi.

Bakan Kuleba , “Biz savaşı durduramıyoruz. Bize saldıran ülke ve devlet bunu istemiyorsa savaşı durduramayacağız. Rus tarafı tekrar görüşmeye hazır olacağı zaman ben de bu görüşmeye hazır olacağım" ifadesinde bulundu.

"RUSYA'NIN TALEPLERİ TESLİMİYET LİSTESİ GİBİ"

Kuleba bu açıklamalarıyla birlikte, "Ukrayna teslim olmayacak" vurgusunda bulunurak " Rusya'nın istekleri teslimiyet listesi gibi. Dengeli diplomatik çözümler aramaya açığız. Edindiğim izlenime göre Rusya şu an bir ateşkes ilan edecek bir durumda değil. Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti" diye konuştu.

Rus Bakan Lavrov ise yaptığı açıklamada ; Asıl sonuçların müzakerelerden çıkacağını  "Güzergahlar aslında durumu kontrol edenler tarafından belirleniyor. Sivillerin tahliye olabilmesi amaçlanıyor. Meslektaşlarımıza şunu da hatırlatmak istedik, son müzakerede Rus tarafı kendi taleplerini detaylı şekilde sundu. Ukrayna tarafı da bu taleplere cevap verilebileceğini belirtti. Müzakerelerin sonuç vermesini ve beyanda kalmamasını istiyoruz. Bütün taraflarının çıkarları dikkate alarak çözüm olmasını istiyoruz" diye konuştu.

"UKRAYNA TARAFSIZ KALMALI"

Lavrov ayrıca zirve kararının Putin ile Erdoğan'ın görüşmesinde alındığını söyleyerek, "Bugünkü görüşmede şu anlaşıldı ki müzakerelerin yerini alacak hiçbir şey yok. Diğer ülkelere saldırmayacağız. Ukrayna'da Rusya'ya yönelik doğrudan bir tehdit ortaya çıktı. Uzun yıllar uyarıda bulunduk kimse bizi dinlemedi. Biz Ukrayna'nın tarafsız bir ülke olmasını istiyoruz. NATO'nun genişlemesine karşı çıkarak hiçbir şekilde Ukrayna'nın güvenliğini sağlamasına karşı çıkmıyoruz" ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler