TARIM/HAYVANCILIK

TARIM/HAYVANCILIK Haberleri

Uluslararası Arı Üreticileri Muğla’da Buluşacak

Uluslararası Arı Üreticileri Muğla’da Buluşacak

Uluslararası Arı Üreticileri Muğla’da Buluşacak
TARIM/HAYVANCILIK 7.09.2022 10:34:00 60 0

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 127 ülkeden katılım sağlanan 47. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi’nde stant açan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Muğla çam balını dünyaya tanıttı. Apimondi ile birlikte 15-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne start verdiklerini söyleyen İl Tarım Müdürü Barış Saylak, “5 gün sürecek kongrede, sektörün uluslararası düzeydeki tüm paydaşlarını buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

MUĞLA (İGFA) - 47. Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi, 24-28 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bilim insanlarını arı üreticileri ve arıcılığa gönül vermiş STK’lar ile bir araya getiren kongreye, 127 ülkeden 12 bin 500’ün üzerinde kişi katılım sağladı. 

Uluslararası firmaların katıldığı kongrede Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de yer aldı. Dünyanın en büyük arıcılık kongresi olarak gösterilen etkinlikte açılan stant ile Muğla çam balının tanıtımı yapıldı. 5 gün süren etkinlik boyunca Muğla çam balını başarılı bir şekilde dünyaya tanıttıklarını söyleyen Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Çam balı; arıların Akdeniz iklimine özgü bazı çam ağacı türlerinin dal ve gövdelerinde yaşayan basra böceğinin salgısını kullanarak ürettiği müstesna bir baldır. Dünya üzerindeki çam balının yüzde 75’i Türkiye’de üretiliyor. Türkiye’deki üretimin yüzde 90’ı ise Muğla’daki üreticilerimiz tarafından sağlanıyor” diye konuştu.   

Apimondia ile birlikte 7.Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne start verdiklerini söyleyen Saylak, “Burada bulunmaktaki en önemli amacımız, Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresinin tanıtımını yapmaktı. 15-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceğimiz kongremiz, arıcılık sektörü için büyük önem taşıyor. Kongrede, sektörün uluslararası düzeyde tüm paydaşlarının buluşması, arıcıların teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra uygulama ile ilgili konularda da deneyimlerini arttırmalarını hedefliyoruz. Dünya arıcılığı için yapılan akademik çalışmalar ile arıcıları buluşturmak, arıcıların yaşadığı sorunlarını sektöre aktarabilmeleri adına düzenlenen çok önemli bir bilimsel kongre olacak” ifadelerini kullandı.  


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan, Türkiye’nin Tarım Üssü Olacak”

Çiftçilere 62.500 Adet Zeytin Fidanı dağıtıldı

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Adana’da Çiftçilerle 'Cuma Buluşmaları': Yeni Destekleme Modeli Tanıtıldı

Adıyaman Gölbaşı’nda Güneş Enerjili Sondaj Çalışması ile Hayvancılığa Destek

Adıyaman’da Hayvancılığın Gelişimi İçin Fiğ Tohumu Dağıtımı Gerçekleştirildi

Coğrafi İşaret Tescilli Kuytucak Narı’nda Hasat Heyecanı Başladı

Alaşehir’de Çeşitli Üzüm Festivali Başlıyor: Sultaniye ve Alternatif Üzümler Sergilenecek

İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanı Rize’de Üreticilerle Buluştu

Kozan’da Islah Edilen Meralar Hayvancılığa Kazandırılıyor

Bakanlık Açıkladı! Hibe Tutarı 21,3 Milyar Liraya Ulaştı

Güdül Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Tarımda İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

Tarımda Drone Devrimi: Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Bir Arada

Tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

Maviyemiş'le yeni tanışan Pazaryeri'nde ilk hasat