Üsküdar Üniversitesi’nden, Nöro-Teknoloji alanında küresel ortaklık!

Üsküdar Üniversitesi’nden, Nöro-Teknoloji alanında küresel ortaklık!

Üsküdar Üniversitesi’nden, Nöro-Teknoloji alanında küresel ortaklık!
YAŞAM 3.10.2024 12:58:07 31 0

İstanbul'da Üsküdar Üniversitesi ile Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (SBMT), psikiyatride küresel Nöro-Teknoloji Konsorsiyumu’nda ortaklık kurdu.

İSTANBUL (İGFA) - Kaliforniya'da bulunan ve birçok uzmanlık alanında faaliyet gösteren uluslararası derneklerden biri olan Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT), psikiyatri alanında ilk küresel Nöro-Teknoloji Konsorsiyumu’nu oluşturarak Üsküdar Üniversitesi ile ortaklık  kurdu. 

ABD’nin Los Angeles kentinde 27 Şubat - 2 Mart 2025 tarihleri arasında düzenlenecek “22. Nöro-Teknoloji Kongresi” için Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Orta Doğu Beyin Girişimi (ME+) Başkanı, Beyin ve Beyin Sağlığı ve Hastalıkları Haritalama ve Tedavileri Derneği (SBMT) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Tarhan,  "Üsküdar Üniversitesi hasta bakımının ön saflarında yer almıştır ve bu konsorsiyumla diğer tüm dernekleri, üniversiteleri, ilaç, tıbbi cihaz, biyoteknoloji ve hücre teknolojisi şirketlerini, ruhsal bozukluk şikayeti olan hastalar için daha iyi teşhis ve klinik çözümler tasarlamada aramıza katılmaları için davet ediyoruz" dedi.

Dünya Psikiyatri Birliği (WPA) Seçilmiş Başkanı ve SBMT Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Thomas Schulze de "Üsküdar Üniversitesi ve SBMT'nin bir araya gelerek öncülük etmesinden ve diğer dernekler ile ilaç firmalarını da bu önemli çalışmaya katılmaya davet etmelerinden gerçekten çok memnunum" ifadesinde bulundu.

Aralarında Prof. Dr. Nevzat Tarhan, NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türker Tekin Ergüzel, NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin ve Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Prof. Dr. Sevim Işık'ın da bulunduğu Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi araştırmacıları ve hekimlerinin birçok sunum yaptığı ve söyleşide yer alacağı kongrenin, bu iş birliğini tüm üniversitelere ve endüstri liderlerine açacağı ifadelerine de yer verildi.

KONSORSİYUMUN GELİŞİP BÜYÜMESİ HEDEFLENİYOR

Nöro-Teknoloji Konsorsiyumu’nun, kafa tabanı cerrahisi, omurga cerrahisi, epilepsi, nöro-modülasyon, nörodejeneratif bozukluklar (Parkinson Hastalığı, Alzheimer Hastalığı, Multipl Skleroz), nöroteknoloji, yapay zeka, robotik, nöro-mühendislik, hücre ve immünoterapi, nöro-onkoloji, otizm, nöro-psikiyatrik bozukluklar, nöroradyoloji, fonksiyonel nöroşirürji, nanoteknoloji, nöro-fotonik, spor hekimliği, nörotravma ve askeri tıp, oftalmoloji ve optometrinin yanı sıra cerrahi eğitim (kafa tabanı, periferik sinir ve göz ameliyatları) için  en son teknolojileri ve farmasötik müdahaleleri sergileyen biyo-beceri laboratuvarları gibi konuları ele alan 15 oturumdan oluşan “22. Nöro-Teknoloji Kongresi” ile gelişip büyümesi hedefleniyor.


İlginizi Çekebilir

Üsküdar Üniversitesi’nden, Nöro-Teknoloji alanında küresel ortaklık!

Kocasinan’da İhtiyaç Sahiplerine Özel: Dost Eli Projesi ile Ücretsiz Alışveriş İmkanı

Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi yenileniyor

Yüksel Ercan, Keçiören belediyesine basın danışmanı oldu

Yurt genelinde bugün hava nasıl olacak?

İstanbul Bakırköy can dostlarının yanında

Bursa Cumhuriyet Caddesi’ne yeni eczane

Genel Başkan Koyuncu: Çiçek göndermeyin, Miran Ali'ye umut olun

Kaybolmaya yüz tutan mektup geleneği yeniden canlanıyor

Erdoğan’dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

İstanbul'un kurtuluşuna 5 günlük özel kutlama

Artuklu’da geniş katılımla temizlik seferberliği

Eskihisar feribot yolu genişletiliyor

Bursa'da trafiği felç eden kaza

Zincir markette tarihi geçmiş pirinç ele geçirildi