Üsküdar'da ilk ders TÜBİTAK Başkanı'ndan

Üsküdar'da ilk ders TÜBİTAK Başkanı'ndan

Üsküdar
EĞİTİM 25.10.2023 16:07:00 139 0

Üsküdar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yeni akademik yılın ilk dersini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verdi.

İSTANBUL (İGFA) -  Osmanlı’dan günümüze toplumda 2 türlü kimlik ortaya çıktığına dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iki kutup arasında Türkiye’de bir gelgitler yaşandığını ve bunun kültür karmaşasına neden olduğunu söyledi. Bu durmu bir kimlik krizi olarak değerlendiren Tarhan, Cumhuriyet’in 100. yılında bu kimlik krizini aşmak için yapılacak şeyler olduğunu sözlerine ekledi.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında ülkemizin ilk tematik üniversitesi olarak yola çıkan, tıp, sağlık, bilim ve teknoloji başta olmak üzere farklı alanlara yönelik pek çok akademik çalışmanın öncülüğünü yürüten Üsküdar Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılını törenle açtı.

Üsküdar Üniversitesi yeni akademik yılın ilk dersini Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verdi. Prof. Dr. Hasan Mandal, ‘Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı’  başlıklı sunum yaptı .

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonundaki törenin açılış konuşması, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapıldı. Konuşmasına “Yeni akademik yılımız hayırlı olsun.” diye başlayan Tarhan, koridorlar öğrencilerle şenlendikçe üniversite havasının solunduğunu, üniversitelerin sadece bilgi aktarılan yer değil, aslında sosyalleşilen, kültür aktarım alanları olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tarhan, açılışla ile Cumhuriyet’in 100. Yılı törenlerinin birleştiğini ifade ederek, “İstanbul işgal edildiği dönemde Anadolu’da bir hareket uyandı, tarihçilerin de söylediği gibi o zamanki İstanbul hükümetinin de sessizce desteklediği bir hareket… O hareketteki kurucu kadroya çok şey borçluyuz. Kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk ve askeri kadrolar, hepsine çok şey borçluyuz.” dedi.

PROF. DR. HASAN MANDAL’DAN İLK DERS: “ACİL ÇÖZÜM GEREKTİREN GÜÇLÜKLERE KARŞI YENİLİKÇİ BİLİM VE TEKNOLOJİ YAKLAŞIMI”  

Yeni akademi yılın ilk dersini Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal verdi. “Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” başlıklı bir sunumla öğrencilere konuşan Prof. Dr. Hasan Mandal, “2023-2024 akademik yılının hayırlı olmasını, sözde değil eylemde olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olması sebebiyle bu daveti anlamlı buldum. Doğru bir şekilde anladığımız taktirde gelecek Türkiye yüzyılını konuşacağız.” dedi.

GÖREVİMİZ, BİLİM TEKNOLOJİ VE YENİLİK ÜRETMEK!

Bir taraftan Cumhuriyetimizin gelecek yüzyılına hazırlanırken bir taraftan da ne yazık ki Gazze’de yaşananlara da şahit oluyoruz.” diye konuşan Mandal,  şöyle devam etti:

“Üniversitede öğrenci ve hocalardan yakınlarını kaybedenler var. Allahtan rahmet diliyorum. Bu duruma seyirci kalmak mümkün değil, ama seyirci kalmayıp, neyi nasıl yapacağımız da önemli. Bizim burada temsiliyet noktasında görevimiz bilim teknoloji ve yenilik üretmek. Şu anda buna olan ihtiyaç geçmişten çok daha fazla. Geçmişte tercihti şimdi zorunluluk. Daha çok bilim üretmek, bilimi değere dönüştürmek, dünden daha fazla sorumluluğumuz içinde. Dünden daha fazla öğrenci yetiştirmek ve öğrenciyi yetiştirirken sadece bilgiyi aktarmak değil, onu bilgiyi kullanabilir hale getirmek…”

Prof. Dr. Mandal, Üsküdar Üniversitesinden 18 lisans öğrencisinin TÜBİTAK bursiyeri olduğunu hatırlatarak, 2018-2023 yılları arasında Üsküdar Üniversitesi’nden 233 kişiye nitelikli insan geliştirme desteği verildiğini söyledi.

Törende, ‘Bilim Liderliği Ödülü’ TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından, ‘Genç Bilim İnsanı Ödülü’ Prof. Dr. Hasan Mandal ve Prof. Dr. Nazife Güngör tarafından Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan’a ve ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı  Ödülü’ ise geliştirdikleri projeleri ve aldıkları ödülleri dolasıyla Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine ve danışmanlarına verildi. Rektör Yardımcı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ödülleri takdim etti.

‘Üsküdar Üniversitesi Özel Ödülü’  Türkiye A Milli Voleybol Takımına verildi


Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: Üsküdar' TÜBİTAK Başkanı'

İlginizi Çekebilir

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NE GÜNEYDOĞU KARİYER FUARI’NDA YOĞUN İLGİ

Eğitim ve Öğretim Kalitesini Arttırmak İçin Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir: “Kariyer Basamakları İle İlgili Taleplerimiz ve Takibimiz Karşılık Buldu”

Adıyaman Üniversitesinde “İntiharı Önlemede Destek Mekanizmaları ve Toplumun Rolü” Konferansı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Akademide Yapay Zekâ Araçlarının Kullanımı” Başlıklı Konferans Düzenlendi

KPSS 2024.2 Merkezi Atamaları İçin Süre Daralıyor

ADYÜ Teknokent İçin Geri Sayım Başladı: Bölgeye AR-GE ve Girişimcilik Desteği Sağlanacak

SANKO OKULLARI’NIN NASA BULUŞ ŞENLİĞİ BAŞARISI

Adıyaman Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Adıyaman Üniversitesi İle Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

ADYÜ'de Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Görüldü

Rize’de 7-10 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına Yoğun İlgi

Adıyaman Üniversitesinde İleri Yaşlara Yönelik İki Önemli Konferans

Adıyaman Üniversitesinde “Bir Girişimci ile Bir Gün Zirvesi" Düzenlendi

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ORTAOKULUN’DAN ERASMUS+ PROJESİ