Vali Varol, ATSO Meclis Üyeleriyle Bir araya Geldi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı meclis toplantısı Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla gerçekleşti.

Vali Varol, ATSO Meclis Üyeleriyle Bir araya Geldi
EKONOMİ 31.05.2024 19:14:00 75 0

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı meclis toplantısı Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ve Meclis Üyelerinin katılımıyla ATSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda, ATSO meclis üyeleriyle sohbet eden Vali Varol, depremden etkilenen Adıyaman’da ticari hareketliliğin yeniden sağlanması, kentte sanayi ve istihdamın geliştirilmesi noktasında yapılması gereken çalışmalar ile ihtiyaç, talep ve öneriler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Vali Varol’a Adıyaman’a geldiği ilk günden itibaren bütün sektörlere ve bu bağlamda tarım, ticaret, sanayi gibi alanlarda faaliyet gösteren iş dünyasına göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

ATSO Meclisinin 18 meslek grubuna mensup 45 meclis üyesinden oluştuğunu ifade eden Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, iş dünyasının sorunlarına dikkat çekti. 

ATSO Meclis üyelerine hitap eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol; “Bugün sizlerle beraber olmaktan, sizlerle istişare edecek olmaktan memnuniyetimi belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Tabi yapacağımız konuşmaları, işleyeceğimiz konuları ne tarafa çekersek çekelim mecburi bir istikametimiz var. Her şey geçen yıl yaşadığımız büyük afete ve ondan sonrasına getiriyor. Çünkü her attığımız adım ister istemez bu hususla bağlantılı. Tabi bunun yarattığı insani ve sosyal etkinin, insanların psikolojisinde yarattığı büyük kırılmanın yaşanan büyük acıların kaybettiğimiz canlarımızın yarattığı etkinin çok büyük olduğu ortada. Zaten bu şehrin bunun travmasını yaşadığını hep beraber görüyoruz. Sizler iş insanı olarak sürekli hayatın içerisinde olan insanlarsınız. Kendiniz bizatihi bu memleketin insanısınız. Dolayısıyla bunu zaten görüyoruz, yaşıyoruz. Tabi şehrin ekonomik hayatının en önemli parçaları olarak bir taraftan kendiişlerinizi ayağa kaldırıp bu vesileyle şehri ayağa kaldırma noktasında da gayretiniz var. Bir taraftan kendi ticari işleriniz için uğraşırken aynı zamanda memleketin de işlerinin normalleşmesine çok büyük katkıda bulunuyorsunuz. Ama bunları yaşarken de bu yaşadığımız büyük yıkımdan kaynaklı bir sürü sıkıntınız var. Ekonomik aktivitenin yavaşlaması, işyerlerinizin fiziksel zararı, onların tazmini, tekrar çarkların dönmeye başlaması. Özellikle imalat tarafındaki iş adamlarımız için. Perakende tarafındaki bir an evvel işlerin eski hacmine geri dönmesi. Tabi bu birazda şehrin ekonomisinin diğer tarafıyla da ilgili. Sonuçta şehirde bir ekonomik girdi olacak ki bütün sektörler birbirini desteklesin. Bir sürü sorumuz var ama hepsinin ucu afet ve afet sonrası yaşananlara geliyor. Bu konuda da çok ciddi çalışmalar var. Ama sonuç olarak ortada bir çalışma ve gayret var. Bu gayreti de en doğru şekilde yönlendirmeye çalışan bir yönetim ekibi var. Geldiğimiz noktada yapılan işlerle ilgili bir takım hedeflerimiz var. Çoğu alanda hedeflerimizden uzakta değiliz. Şu anda takvimimize uygun bir şekilde ilerliyoruz. İş dünyamızın da bu süreçte kendi alanında yaşadığı özellikle finansmandan iş gücüne tutun iş yerlerinin ayağa kaldırılırken ortaya çıkan sorunlara kadar birçok alanda sorunu var. Bunların bir kısmına hakimiz bir kısmına sizlere temas ettikçe yeni öğreniyoruz. Bundan sonrası için elimizden gelen gayreti de göstermeye devam edeceğiz. Bu fırsatı verdikleri için Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanımıza teşekkür ediyorum”

Toplantının son bölümünde ATSO meclis üyeleri dilek ve temennilerini Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’a ilettiler.


Anahtar Kelimeler: Varol Meclis Üyeleriyle araya Geldi

İlginizi Çekebilir

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

TEDAŞ, Fırat EDAŞ’ı Ziyaret Ederek İş Birliğini Güçlendirdi

Dış ticarete denizyolu damgası

Dış ticarete deniz yolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak

Kruvaziyer turizmi ön plana çıkarılacak

Prysmian Türkiye’de üst düzey atama

Beyaz Çimento ihracatında liderlik sürüyor