YAŞAR AYDIN; ADALETİ TESİS EDEMEYEN DEVLETLER YOK OLUR

Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın, adaleti tesis edemeyen ve ahlaken çürümeye yüz tutmuş devletlerin, yok olmaya mahkûm olduğunu söyledi.

YAŞAR AYDIN; ADALETİ TESİS EDEMEYEN DEVLETLER YOK OLUR
SİYASET 23.02.2022 08:22:00 82 0

Siyasetin dikkat çeken ismi, Onur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın, ülkenin içinde bulunduğu duruma ve ekonomide yaşanılan problemlere değindi. Yaptığı açıklamalarda kitleleri kendisine hayran bırakan Aydın adalete ilişkin sarf ettiği sözlerle büyük alkış topladı.
Adaletten uzaklaşan devletlerin yok olup gideceğinin altını çizen Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın şu ifadeleri kullandı:
“DEVLETİN ANA OMURGASI ADALET VE AHLAK OLMALI”
“Gelmiş geçmiş tüm inançların ana omurgası adalet üzerine kuruludur. Tüm inançlar ahlaka ve adalete vurgu yapar. Devletler de ana omurgasını adalet ve ahlak üzerine kurgulamak zorundadır. Bir devlet ne kadar adaletliyse o kadar da ahlaklıdır. Ahlaken çürümüş devlet ise adalet anlamında da bitmiş demektir.”
“ADALETİN OLMADIĞI YERDE KAOS VE KARGAŞA VARDIR”
“Adalet, gelişmişlikle de doğru orantılıdır. Hangi devlete gelişmiş diyorsanız, o devletler adaletlidir. Gelişmiş devletler içinde hangi ülkeyi işaret ederseniz aynı anda ‘bu devlet adaletsiz’ lafı ağzınızdan çıkmaz. Bu devletlerde düşünceye ve fikre hürmet, saygı vardır. Adaletli olan devlet gelişmiştir. Çünkü adaletin olduğu yerde sanat, fikir, bilim, nezaket gelişir. Adaletin olmadığı yerde ise eğitim, sanat, fikir gelişmez. Buralarda kaos ve kargaşa vardır, çatışma vardır. İşte adalet bu kadar önemlidir.”
“ADALET, EMPATİ YAPMAKTIR”
“Türkiye’de sokağa çıkıp soralım. Emin olun yüz kişiden doksan dokuzu ‘adalet yok’. Mesele budur. Bizim ilk yapmamız gereken iş adaleti tesis etmektir. Bu da çok kolaydır. Aslında adalet empatidir. Kendine yapılmasını istemediğini karşındakine de yapmayacaksın, o kadar. Bir yönetici kendi kızına, çocuğuna, eşine neyi layık görüyorsa, kendi ne giyiyorsa, neye biniyorsa, karşısındakine de onu layık görecek. İşte adalet budur. Adalet, komşusu açken tok gezmemektir.”
“ÜLKEYİ YÖNETENLER HALKI BİRBİRİNE KIRDIRDI”
Türkiye’nin güncel meselelerine ve özellikle ekonomide yaşanan problemlere ilişkin de açıklamada bulunan Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın sözlerine şöyle devam etti:
“Bugünkü yöneticiler, bu ülkenin kuruluşundan bu yana ülkeyi soyup soğana çevirdiler. Vatandaş da uyanmasın diye sürekli olarak kavga çıkardılar. Bu kavganın adı kimi zaman Sünni-Alevi kavgası, kimi zaman Laik-Antilaik, kimi zaman da Türk-Kürt kavgası oldu. Artık yorulduk. Sürekli kavga ve kaos, darbeler, ihtilaller, yorulduk! Bu ülkenin insanlarını, kendi çirkinliklerini örtebilmek için birbirlerine kırdırdılar. Biz fakirliğimizi ve açlığımızı sorgulayamayalım, bunlara soru soramayalım, eleştirmeyelim diye bizi birbirimize kırdırdılar.”
“GELEN GİDENİ HEP ARATTI”
“Bugün ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Aslında her dönem bu krizlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bugün bir ülkenin ana omurgası sayılan esnafın sıkıntısı zaman zaman pandemiyle ilişkilendiriliyor ama kriz pandeminden çok önce başladı. Bu ülkede yazar kasalar atıldı. Enflasyon 10 binlere, 20 binlere, faizler 30 binlere 40 binlere fırladı. Esnaf hep bunlarla boğuştu. Gelen gideni hep arattı. Bunun nedeni de yöneticilerin basiretsizliğindendir. Çünkü gelen, kasasını doldurmaya geliyor.”

“TÜRKİYE’DE FİYAT İSTİKRARI SAĞLANMALI”
“Onur İttifakı olarak bizim düşüncemiz, biz esnafın ne yaşadığını çok iyi biliyoruz. Türkiye’de fiyat istikrarı sağlanmalı. Avrupa’da ya da gelişmiş diğer ülkelerde fiyatlarda Türkçe söyleyecek olursak kuruşlar üzerinden ve o da nadiren oynamalar oluyor. Onu dahi tahammül edemiyor gelişmiş ülkelerin halkları. Dolayısıyla fiyat istikrarı çok önemli. Esnaf bir ülkenin ekonomisi için ana omurgadır. O yüzden esnafın hayatta kalmasını sağlayacaksınız. Bu ülkeyi yıllardan beri yiyip yiyip bitiremediler.  Biz, bu paranın batık krediye, hayali ihracatçıya, kumara, uyuşturucuya, gazinoya gitmesini engelleyip esnafa, tarıma ve Anadolu insanına yönlendireceğiz. İşleri yoluna koymak aslında bu kadar basit.”


İlginizi Çekebilir

AK Parti Sözcüsü Çelik: Emekli maaşına yönelik çalışma sürüyor

HÜDA PAR Genel Başkanı yeniden Yapıcıoğlu oldu

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ, CİBUTİ BÜYÜKELÇİSİ’Nİ TBMM’DE AĞIRLADI

Başkan Öcal: Konteyner Kentteki aileler ne olacak

Başkan Sevim: Yüzde 25 zam yasağı yeni sorunları getirecek

Türkiye Veteriner Hekimler Mesleki ve Özlük Hakları Topluluğu'nun CHP ziyareti

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi