Yenişehir'de mevsimlik işçilere hazırlık toplantısı

Yenişehir'de mevsimlik işçilere hazırlık toplantısı

Yenişehir
GÜNDEM 7.04.2023 16:55:10 83 0

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde gerçeleştirilen toplantıda, her yıl tarımsal faaliyetlerin başlangıcında ilçeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşulları ele alındı.

Gürhan ADANA - Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) -  Yenişehir Ovası'nda tarımsal potansiyelin en önemli unsurlarından olan mevsimlik tarım işçilerinin ilçeye gelmesinden önce alınacak önlemler düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Yenişehir ıKaymakam Rahmi Köse, Belediye Başkanı Davut Aydın ve daire amirlerinin katılımıyla, mevsimlik gezici tarım işçileri ile ilgili Belediye Binası Meclis Salonu'nda toplantı gerçekleştirildi.

Mevsimlik ve gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla memleketlerinden ilçeye aileleri ile birlikte gelen vatandaşların, bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal ve beşeri ilişkileri, çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut sorunların tespiti ile bu sorunların çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, önümüzdeki günlerde biber fidesi dikimi için ilçeye gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin barınacağı bölgelerde alınacak önlemler belirlendi.

İlçede, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep ve Mardin'den her yıl mevsimlik tarım işçisi olarak gelenler arazilerde hazırlanmış olan barınaklarda kalıyorlar. Tarım işlerinin bittiği ve sezonun kapandığı eylül ayında memleketlerine geri dönüyorlar. Menteşe, Çeltikçi, Karasıl ve Çayırlı köylerinde projelendirilmiş bölgelerde kalan mevsimlik tarım işçilerinin toplam sayıları 4 bine kadar yükseliyor.


İlginizi Çekebilir

Hakkari’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman'a Tarihi Kentler Birliğinden destek ziyareti

Adıyaman’da Türk Ocakları Bölge İstişare Toplantısı Düzenlendi

Besni’de Elektrik Kesintisi: Uzun Süre Kesik Kalabilir!

Kahta'da Uyuşturucu Operasyonunda Büyük Başarı

Kâhta İlçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Mahmut Arslan: Kahta İl Olmadıkça Kalkınamaz

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Görev kuvvetlerinin 'Milli Anadolu Ankası' tatbikatı başarıyla sürüyor

Konya'nın Kapsül takımları TEKNOFEST'e damga vurdu

Türkiye-Azerbaycan arasında adalet iş birliği

Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda 3 madde daha kabul edildi

Oruç Reis Somali'de arayacak

Bakandan yeni iç hat seferleri müjdesi!

Bakan Bolat TEKNOFEST'te