Yıldırım, Uyuşturucu ile Mücadelede Önemli Mesafe Kat Ettik

Yıldırım, Uyuşturucu ile Mücadelede Önemli Mesafe Kat Ettik

Yıldırım, Uyuşturucu ile Mücadelede Önemli Mesafe Kat Ettik
GÜNDEM 12.11.2022 00:14:00 106 0

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: ‘‘Ocağımızda Yetişen Gençler Gurur Kaynağımız’’ Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım bir dizi ziyaret ve Adıyaman İl ve İlçe Ülkü Ocakları’ndaki çalışmaları yerinde görmek üzere Adıyaman’a geldi. Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanlığını ziyaret eden Yıldırım, çok sayıda genç tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Ülkü Ocakları Adıyaman İl Başkanlığı’na ikinci ziyaretlerini gerçekleştirdiğini dile getiren Yıldırım, ‘‘Ziyaretimizde lise, üniversite ve asena teşkilatlarımızın, eğitim ve sosyal faaliyetlerimizi gözden geçirmiş olduk. Adıyaman Ülkü Ocaklarımız zaten çok başarılı bir ocağımız. Veliler, çocuklarını ocağımıza gönül rahatlığı ile gönderebilir. Ocağımızda, Matematik, Türkçe, Edebiyat ve birçok alanda, üniversiteli ülküdaşlarımız ve liseli gençlerimize burada ders çalıştırıyor.’’ dedi.

Biz büyük bir aileyiz diyen Yıldırım, ‘‘Onların devletine ve milletine faydalı birer genç olmasını sağlıyoruz. Ocağımızda yetişen birçok gencimiz bugün önemli kademelerde. Bizi temsil ediyor, bürokrasiden iş dünyasına, kültür- sanattan spora kadar her yerdeler.Ocağımızda yetişen arkadaşlarımız bizim gurur tablomuz.’’ dedi.

Yıldırım, ‘‘Çok uzun bir süreden bu yana uyuşturucu ile ilgili uzun mesafeler kat ettik. Geçmişte, uyuşturucu kullanımı ilkokullara girmişken hem Ülkü Ocaklarının hem de devletimizin mücadeleleri sayesinde bugün önemli mesafeler kat ettik. Uyuşturucu kullanımı giderek okullarımızda azaldı. Aynı zamanda Ocağımıza gelen gencimiz, bu tür kötü maddelerden uzak durmayı başardığı gibi, sınıfındaki, mahallesindeki arkadaşlarını da bu tür zararlı maddelerden korumayı başarmıştır.’’ dedi.

Türk Büyükleri Okuma Serisi 1-2-3 hakkında bilgi veren Yıldırım, ‘‘Bunu üç seri olarak planlamıştık; ancak görünen ilgi üzerine bunların üzerindeki çalışmamızı devam ettiriyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Batı’nın sahte kahramanlarından değil, kendi tarihini ve ecdadını yakından tanımaları için, daha kolay öğrenebilmeleri için uygun metotlar ile hazırlamıştık. Sultan Alparslan’dan Hoca Ahmet Yesevi’ye, Oğuzhan’dan Metehan’a birçok Türk büyüğünün yer aldığı eserlerimiz önümüzdeki günlerde yenisini çıkararak birçok gencimize bu anlamda ulaşmayı düşünüyoruz. ‘’ dedi.

Permakültür Projesi Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından tüm Türkiye’de uygulanan bir proje oldu bizim açımızdan. Geleceğin önemli bir projesi. Çünkü bugün gençlerimiz, sebze ve meyvenin nerede ve nasıl yetiştiğini bilmiyor. Her geçen gün gıdaya olan ihtiyacımız daha çok artıyor ve ulaşması zor hale gelmeye başlıyor. En azından ocakta gençlerimiz toprakla ve su ile buluşarak bunları tanıma fırsatı bulsun. Gelecekteki yapacakları meslekte, bu bilgilerini birleştirerek bunu kullanabilir haline getirsinler’’ dedi.

Ocaktabul Kutu oyunu gençlerimiz için hazırlanan önemli bir oyundu diyen Yıldırım, ‘‘Gençlerimizin iletişim ve hitabet sorununu ortadan kaldıran, kelime haznelerini geliştiren önemli bir oyunumuzdu. Bu proje, amacına ulaştı. Aynı zamanda, okumama ve yavaş okuma sorunu küresel bir sorun haline geldi ve biz de bunu nasıl çözebiliriz diye düşündüğümüzde ODAK2023 anlayarak hızlı okuma yazılımı geliştirdik’’ dedi.


İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler