Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı

Yılmaz: Enflasyonda düşüş başladı
GÜNDEM 3.07.2024 10:51:06 48 0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Haziran ayı TÜFE verilerini değerlendirdi. Yılmaz, "Enflasyonda düşüş dönemi başladı" dedi.

ANKARA (İGFA) - TÜİK'in açıkladığı TÜFE rakamlarına yönelik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı ilk değerlendirmeler sonrasında bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Cevdet Yılmaz, Haziran ayında piyasa beklentilerinin altında yüzde 1,64 oranında arttığına dikkati çekerek, enflasyonun ana eğilimini yansıtan çekirdek enflasyon göstergelerindeki gerileme de fiyatlardaki artış eğiliminin zayıfladığını gösterdiğini söyledi.

"Enflasyonda düşüş dönemi başladı" başlığıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Çalışanından emeklisine, sanayicisinden çiftçisine toplumun her kesiminden vatandaşımızın ortak arzusu enflasyon probleminin çözülmesidir. Temel hedefimiz vatandaşımızın öncelikli meselesi olan enflasyonu asgari seviyeye düşürmektir. Enflasyonda düşüşle ekonomide öngörülebilirlik sağlanacağı gibi gelir dağılımı da olumlu yönde gelişecektir. Bu hedef doğrultusunda enflasyonla mücadelede uyguladığımız para ve maliye politikaları sayesinde dezenflasyon sürecine girmiş bulunuyoruz.  Yapısal reformlarla desteklediğimiz enflasyonla mücadele sürecinde büyüme, istihdam ve ihracat hedeflerimizi de gözetmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, kararlılıkla uygulanan ekonomik program ve ortaya koyduğumuz güçlü siyasi iradeyle yılın ikinci yarısında enflasyondaki azalmanın hızlanarak sürmesini beklediklerini belirterek, "2026 yılında ise enflasyon oranını tekrar tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1808400173967532132


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı