Ramazan YAVUZ

Tarih: 25.04.2023 05:11

İYİ BİR SİYASETÇİ NASIL OLMALIDIR?

Facebook Twitter Linked-in

İyi bir siyasetçide aranılan özellikler neler olmalıdır. Baktığımız zaman sayacağımız özellikleri tartarak ülkemizdeki siyasetçileri bu doğrultuda analiz edebilirsiniz ve ileride bir siyasetçi olmak istediğiniz zaman bu özellikleri dikkate alabilirsiniz.

Siyaset yalan-dolan kandırmaca olarak görülür. Siyasetle uğraşanları hepsini aynı kefeye koyup birbirlerine bağlıyorlar ve genelde siyasetçilerin yalanı sevdiği, bu sayede birçok oy kazandıkları söylenir. Kusura bakmayın, o zaman suç yalan söyleyen siyasetçilerde değil, ona oy veren sizlerdedir. Hem siyasetçilerin yalan söyleyerek oy devşirdiğini söylüyorsunuz hem de o oy alsın diye her şeyi göze alıyorsunuz. Onun için bu söyleyeceklerime kulak verin, bundan sonra oy verirken ön yargılarınızı yıkın, siyasetçinin iyi olup olmadığına bakın ve gerçekten sizin için neler yapmak istediğini göz önüne alın.

İyi Bir Siyasetçinin Özellikleri

1 -Yaptığı bir siyaseti sadece makam ve mevki sahibi olabilmek için değil, halkına ve sahip olduğu düşüncelere en iyi doğrultuda hizmet edebilmek için yapmalıdır. Seçilmeyince veya aday olmayınca çevresini dağıtmamalı ve halkın huzuru için elinden geleni yapmaya devam etmelidir.
2 -Doğruluk ve dürüstlük felsefesinden ayrılmamalıdır ve ilkeli bir duruşu olması gerekir.
3 -Sadece kendisinin ve çevresinin değil, tüm toplumun da çıkarlarını gözetmesi gerekir.
3 -Grubunda bulunan ve diğer partilere üye kişiler ile saygı çerçevesinde tartışabilmeli, kimsenin arkasından kuyusunu kazmamalıdır.
4 -Gelecek seçimlerde ne yapayım da seçileyim fikri yerine, ne yapsam daha iyi bir hizmet sunarım şeklinde düşünmesi gerekiyor.
5 -Halkın derdiyle yakından ilgilenmeli, her anlarında yanında olmaya gayret etmelidir.
6 -Bilgili, kültürlü, ötekileşmiş cümleleri kullanmaktan kaçınmalı ve egoları törpülenmiş olmalıdır.
7 -Siyasetçinin, özüne ve sözüne güvenilmeli. Bugün ne söylediğiyle yarın ne söyleyeceği arasında 360 derece olmamalıdır. Kararlı ve ilkeli bir duruş sergilemelidir.
8 -Hizmet olarak varlığını hissettirmeli ve sosyal bir yapısının da olması gerekir.
9 -Güçlü olmalı, ayakları yere basmalı ama yetkinin kendisinde olduğu zaman güç sarhoşluğuna kapılmamalıdır.
10 -Ruhsal dengesi sağlam olmalıdır.
11 -Şeffaf olmalı ve yanar döner olmamalıdır.
12 -Güven telkin etmelidir.
13 -Çocukları sevmeli ve gençlere güvenmelidir.
14 -Dostlarını yönetici olduğu için unutmamalı, yol arkadaşlarına sırtını dönmemelidir.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —