HATAY (UHA) -
Toplum Yararına Programı’nın Türkiye genelinde ve deprem bölgelerinde istihdam kaybını önemli ölçüde telafi ettiğine vurgu yapan Kara, “İŞKUR kapsamında kadroya alınan TYP çalışanları, hem ülke genelinde hem de deprem bölgesinde, depremin akut dönemlerinden bu güne kadar çok kıymetli hizmetler sunmuşlardır. Kamu hizmetlerinin devamlılığında önemli payı olan ve 50 bin kişiyi kapsayan bu program, Ağustos 2023 itibarıyla deprem bölgelerinde 9 ay süreyle uzatılmıştı,” dedi.
Özellikle depremden etkilenen 11 ilde ve seçim bölgesi Hatay’da yurttaşların geçinebilmesi ve ekonomik koşulların ruhsal sağlığı daha fazla etkilememesi açısından TYP’nin kabul gördüğünü belirten Kara, “Ancak 17 Mayıs Cuma günü kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, 1. etap 19 Mayıs itibarıyla sona erdi ve 2. etap da 30 Haziran’da sonlanacak,” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Kara: AKP İktidarı Emekçilerin Hayata Tutunmasına İzin Vermiyor
Deprem bölgesinde emek veren yurttaşların çabalarının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kara, “6 Şubat Depremleri sonrasında iş yerleri yıkılan, işsiz kalan yurttaşlarımız için 11 ilde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla geçim kapısı sağlayan TYP, deprem bölgesinde önemli bir istihdam kaynağı olmuştur. Depremzede yurttaşlarımızın evlerini geçindirebilmesi, ailelerine bakabilmesi ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için bu programın devamlılığı esastır,” dedi.
Kara, aylardır TYP’de çalışan yurttaşların kadroya alınmasını talep ettiklerini belirterek, “Ancak öğrendik ki 17 Mayıs tarihinde görev süreleri dolmuş ve iş akdi feshedilmiştir. Konteyner kentlerde, kamu binalarında ve sokaklarda temizlikten sorumlu olan bu yurttaşlarımız, bölgenin tekrar canlanmasında ve kamu işlerinin devamlılığında önemli rol oynamışlardır. Bu yurttaşlarımızın iş akdinin sonlanması kabul edilemez,” dedi.
Kara, TYP’nin devam etmesi ve emekçi yurttaşların kadroya alınması talebinde bulunarak, bu sürecin takipçisi olacağını vurguladı.
Haber: MEHMET NUR