Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan, Türkiye’nin Tarım Üssü Olacak”

Kocasinan’da Tarıma Dayalı Sera OSB hayata geçirildi; proje, 5 milyar TL’lik yatırımla tarımsal üretimde devrim yaratacak.

Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan, Türkiye’nin Tarım Üssü Olacak”
TARIM/HAYVANCILIK 31.12.2024 13:20:00 114 0

KAYSERİ (UHA) -

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın 2021 yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda müjdesini verdiği Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi hayata geçirildi. Kayseri Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Kayseri Sera TDİOSB) kuruluşunda Kocasinan Belediyesi’nin kurucu üye olarak yer aldığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, bu önemli adımın Kocasinan’ı Türkiye'nin tarım üssü yapacağını ifade etti.

Projelerle Türkiye’ye model olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, uygulamalarla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşadığını söyledi. Yapılan yatırımlarla ilçede tarımın gelişmesini ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını hedeflediklerini vurguladı.

Hayata geçirdikleri çalışmalarla çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunduklarını hatırlatan Çolakbayrakdar, şu ifadeleri kullandı:
“Şehir merkezinde olmamıza rağmen, Kayseri’de en fazla ziraat ve tarımla uğraşan nüfusun bulunduğu bölgeyiz. Bundan dolayı, sanayi ve ticaret şehri olarak anılan Kayseri, tarım şehri olarak da anılacaksa bu Kocasinan olmadan düşünülemez. İlçemiz ve şehrimizin potansiyeli bu anlamda çok yüksek. Şehrimizdeki tarımsal üretimin yüzde 20’si Kocasinan bölgesindeki çiftçilerimiz tarafından yapılmaktadır. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, çavdar gibi ürünleri üretiyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Böylece önce şehrimizin, ardından bölgemizin ve nihayetinde ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile çeşitli projelere imza atıyoruz. Yeni ve farklı ürünler, çiftçilerimize yeni bir endüstri ve gelir kapısı oldu. Yaptığımız yatırımlarla tarım sektörüne farklı endüstri alanlarında yeni olanaklar sağladık.”

Elmalı Mahallesi’nde bulunan jeotermal sıcak su kaynağıyla hayata geçirilen Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, tarımsal ve endüstriyel üretimi birleştirerek önemli bir dönüm noktası oluşturacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, şunları ekledi:
“Burada üretim ve endüstriyel üretim kadar tarımsal üretimin de önemi büyüktür. Yıllardır uyguladığımız tarımsal projeler, Türkiye’ye model olmuştur. Bu projeyle, Kocasinan ve Kayseri’ye büyük bir değer kazandırmayı hedefliyoruz. Sera OSB, Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yapmasını sağlayacak. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz ve bu projeyle daha büyük tarımsal üretimin kapısını açacağız. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda 635 metreden saniyede 70 litreye kadar çıkan sıcak suya ulaşıldığı, Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan sondaj kuyusunda 50-60 derece sıcaklıkta ve saniyede 70-80 litre debide sıcak su çıkarılmaya başlandığı bildirildi. 1 milyon 237 bin metrekare alanı kapsayan Tarıma Dayalı Sera OSB, Türkiye tarımına ve özellikle Kayseri tarımına büyük katkılar sağlayacak. Proje, yaklaşık 1.500 kişilik istihdam yaratacak ve bu istihdamın yüzde 75’i kadın işçilerden oluşacak. Elmalı ve çevresine ekonomik anlamda büyük bir değer kazandıracak projeye yapılan toplam yatırım, altyapı ve sanayi tesislerini de kapsayarak 5 milyar TL olarak belirlendi. Kayseri’nin tarım alanındaki bu dev yatırımı, yerel kalkınma ve sürdürülebilir tarım açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber: REMZİ YILDIRIM


İlginizi Çekebilir

Başkan Çolakbayrakdar: “Kocasinan, Türkiye’nin Tarım Üssü Olacak”

Çiftçilere 62.500 Adet Zeytin Fidanı dağıtıldı

112 milyon TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Adana’da Çiftçilerle 'Cuma Buluşmaları': Yeni Destekleme Modeli Tanıtıldı

Adıyaman Gölbaşı’nda Güneş Enerjili Sondaj Çalışması ile Hayvancılığa Destek

Adıyaman’da Hayvancılığın Gelişimi İçin Fiğ Tohumu Dağıtımı Gerçekleştirildi

Coğrafi İşaret Tescilli Kuytucak Narı’nda Hasat Heyecanı Başladı

Alaşehir’de Çeşitli Üzüm Festivali Başlıyor: Sultaniye ve Alternatif Üzümler Sergilenecek

İyi Tarım ve Organik Tarım Daire Başkanı Rize’de Üreticilerle Buluştu

Kozan’da Islah Edilen Meralar Hayvancılığa Kazandırılıyor

Bakanlık Açıkladı! Hibe Tutarı 21,3 Milyar Liraya Ulaştı

Güdül Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Tarımda İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

Tarımda Drone Devrimi: Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Bir Arada

Tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

Maviyemiş'le yeni tanışan Pazaryeri'nde ilk hasat